• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Btw tarief bouwen en verbouwen

21 sep. 2016 Door Marvin Grouw

Ben je van plan om een dakkapel op je woning te plaatsen? Dan ben je vast ook benieuwd naar het btw tarief voor bouwen en verbouwen. Van 1 maart 2013 tot en met 1 juli 2015 was er sprake van een verlaagd btw tarief. Dit btw tarief werd niet alleen aangeboden op arbeidskosten, maar ook op verschillende producten. Sinds 1 juli 2015 heeft de overheid voor werkzaamheden aan je woning het btw tarief grotendeels weer verhoogd naar 21%.

Waar geldt de 6% nog wel?

Voor de meeste werkzaamheden aan de woning is het btw tarief weer gestegen van 6% naar 21%. Een klein aantal diensten kan nog wel rekenen op het lage tarief. Schilderwerk, stuccen en woningisolatie vallen nog onder het btw tarief van 6%. Hetzelfde geldt voor schoonmaakwerkzaamheden en het behangen van je woning.

Btw tarief opbouw dakkapel

Voor de plaatsing van een dakkapel moet je rekening houden met een btw tarief van 21%. Dit geldt zowel voor de arbeidskosten als voor de materialen. Waar je voor 1 juli 2015 een dakkapel kon plaatsen met 6% btw tarief, is dat nu dus weer verhoogd naar 21%.

Toch besparen op de kosten?

Een dakkapel plaatsen met 6% btw leverde toch al gauw 15% besparing op de arbeidskosten op. Deze besparing loop je met het 21% btw tarief dus mis. Gelukkig zijn er andere manieren om te besparen op de kosten van een dakkapel. Via Dakkapellen.com vergelijk je meerdere dakkapel-offertes en kies je het bedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Omdat de bedrijven onderling concurreren, bieden ze je altijd een scherpe prijs. Jouw besparing kan op deze manier oplopen tot wel 40%. Dat is slim vergelijken. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.