• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Btw tarief bouwen en verbouwen

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

Ben je van plan om een dakkapel op je woning te plaatsen? Dan ben je vast ook benieuwd naar het btw tarief voor bouwen en verbouwen. Van 1 maart 2013 tot en met 1 juli 2015 was er sprake van een verlaagd btw tarief. Dit btw tarief werd niet alleen aangeboden op arbeidskosten, maar ook op verschillende producten. Sinds 1 juli 2015 heeft de overheid voor werkzaamheden aan je woning het btw tarief grotendeels weer verhoogd naar 21%.

Waar geldt de 6% nog wel?

Voor de meeste werkzaamheden aan de woning is het btw tarief weer gestegen van 6% naar 21%. Een klein aantal diensten kan nog wel rekenen op het lage tarief. Schilderwerk, stuccen en woningisolatie vallen nog onder het btw tarief van 6%. Hetzelfde geldt voor schoonmaakwerkzaamheden en het behangen van je woning.

Btw tarief opbouw dakkapel

Voor de plaatsing van een dakkapel moet je rekening houden met een btw tarief van 21%. Dit geldt zowel voor de arbeidskosten als voor de materialen. Waar je voor 1 juli 2015 een dakkapel kon plaatsen met 6% btw tarief, is dat nu dus weer verhoogd naar 21%.

Toch besparen op de kosten?

Een dakkapel plaatsen met 6% btw leverde toch al gauw 15% besparing op de arbeidskosten op. Deze besparing loop je met het 21% btw tarief dus mis. Gelukkig zijn er andere manieren om te besparen op de kosten van een dakkapel. Via Dakkapellen.com vergelijk je meerdere dakkapel-offertes en kies je het bedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Omdat de bedrijven onderling concurreren, bieden ze je altijd een scherpe prijs. Jouw besparing kan op deze manier oplopen tot wel 40%. Dat is slim vergelijken. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.