• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

5 verbouwingen om de waarde van jouw huis te laten stijgen

30 sep. 2015 17:36 Door Marvin Grouw

Iedere woningbezitter wilt graag dat zijn/haar huis van binnen helemaal af is en voldoet aan alle woonwensen. Een verbouwing kost echter veel geld en dan is het wel zo prettig om te weten welke verbouwing een goede investering voor de waarde van jouw woning is. Welke verbouwing zorgt ervoor dat de waarde van jouw woning stijgt? Dakkapellen.com heeft onderzocht welke vijf verbouwingen kansen bieden op een waardestijging van de woning.

1. Het plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel zorgt voor de hoogste waardestijging van jouw woning. Dit heeft te maken met de relatief lage kosten van de verbouwing terwijl je er vaak een geheel nieuwe kamer bij krijgt. Het is goed om te onthouden dat het creëren van extra woonruimte altijd voor meerwaarde van de woning zorgt. Of je de aanschaf hiervan er bij een eventuele verkoop uit weet te halen ligt aan de investeringskosten, maar dat is bij een dakkapel meestal wel het geval. Een nieuwe dakkapel plaatsen is dus vrijwel altijd een goede verbouwing in jouw woonhuis.

2. Uitvoeren noodzakelijk onderhoud

Onderhoud aan de woning is niet fijn, maar helaas wel noodzakelijk. Bijvoorbeeld de kozijnen vervangen als er sprake is van houtrot of nieuwe wandafwerking zoals stucwerk en spachtelputz. Het juiste onderhoud laten verrichten zorgt altijd voor waardevermeerdering van de woning. Voor het beste resultaat is het verstandig om een erkende specialist in te schakelen.

3. Goede isolatie in huis

Een goede isolatie zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Door jouw woning beter te isoleren met bijvoorbeeld dubbele beglazing of spauwmuurisolatie, zorg je er direct voor dat de woning in waarde stijgt.

Zoek je een specialist voor de verbouwing?

4. Meer woonruimte creƫren met een aanbouw

Zoals we bij punt 1 ook al aangaven zorgt extra woonruimte in de meeste gevallen voor meerwaarde van het huis. Een aanbouw is daar zeker een goed voorbeeld van, alleen zijn de kosten om dit te realiseren een stuk hoger dan bij het plaatsen van een dakkapel. Je moet een uitbouw dan ook met name laten gebeuren omdat je zelf graag meer woonruimte wilt krijgen. Op die manier levert het voor jouw eigen woongenot een meerwaarde op.

5. Moderniseren keuken en sanitair

Iets wat erg veel woningbezitters altijd doen, maar wat relatief weinig waardevermeerdering oplevert: het moderniseren van de keuken of de badkamer. Deze staat op vijf omdat we vinden dat het wel in dit rijtje thuis hoort, maar enkel omdat het voor jezelf meerwaarde oplevert. Een nieuwe keuken is in aanschaf een hoge investering waarbij de kans klein is dat je deze kosten er bij verkoop van de woning niet uithaalt. Hetzelfde geldt voor de badkamer. Maar tegelijkertijd leveren deze verbouwingen een aanzienlijke meerwaarde aan het wooncomfort.