• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Top 5 grootste uitdagingen tijdens een verbouwing

19 jul. 2016 10:33 Door Marvin Grouw

Bijna iedere verbouwing brengt frustraties, stress en vaak onnodig gedoe met zich mee. De meeste mensen zijn zelf niet zo handig dat ze de klus in hun eentje kunnen doen en huren hiervoor een aannemer in. De aannemer moet dan al het werk uit handen nemen, maar toch gaan er soms alsnog zaken verkeerd. Dakkapellen.com heeft onderzocht wat de vijf grootste uitdagingen zijn bij een verbouwing:

5 grootste uitdagingen tijdens verbouwing huis

  1. Binnen het gestelde budget blijven
  2. Op tijd klaar met de verbouwing
  3. Afmetingen op de juiste manier opmeten
  4. De juiste keuze van kleur en materialen bepalen
  5. De juiste afwerking

1. Binnen het gestelde budget blijven

De allergrootste uitdaging bij iedere verbouwing, hoe groot of klein deze ook is, is binnen het vastgestelde budget te blijven. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar zelfs dan blijft het ingewikkeld. Er komen altijd onverwachtse zaken bij. Het beste wat je dan kunt doen bij het vaststellen van een budget is alles ruim nemen. Kost het hout dat je nodig hebt € 350,-? Budgeteer hiervoor dan alvast € 400,-. Alleen dan weet je zeker dat je aan het eind van de verbouwing niet te weinig geld over hebt.

Tip: een andere oplossing is door de gehele verbouwing uit te besteden aan een bouwbedrijf en vooraf een vaste prijs inclusief materiaal af te spreken.

2. Op tijd klaar zijn met de verbouwing

Een andere grote uitdaging bij een verbouwing is het op tijd af hebben van de klus. Iedere verbouwing kent vaak onverwachtse problemen waar je van te voren niet over na had gedacht. Werk je met een deadline? Dan is het verstandig om de datum ruim te kiezen of eerder te beginnen.

Houd altijd rekening met onverwachte zaken die kunnen gebeuren. De aannemer kan ziek worden, het kan plotseling gaan regenen waardoor buitenwerk niet mogelijk is. En zo zijn er nog wel honderden problemen op te noemen die voor vertraging kunnen zorgen.

3. Afmetingen op de juiste manier opmeten

Meten lijkt een erg eenvoudige klus, maar hier gaat regelmatig iets mis en een klein misverstand kan de verbouwing al onmogelijk maken. Vaak kiezen mensen ervoor om zelf de ruimtes op te meten. Maar bij het opmeten van de ruimte waar bijvoorbeeld een dakkapel moet komen, kan er al verschil zitten in de maten tussen een kozijn en op het kozijn. Deze verschillen kunnen als gevolg hebben dat de dakkapellen-specialist zijn werk niet kan doen, omdat de dakkapel te groot of te klein is. Houd hier altijd rekening mee en laat de specialist zelf opmeten. Zij werken vaak ook met specialiseerde apparatuur en wanneer er alsnog iets verkeerd gemeten wordt, zijn zij verantwoordelijk en zorgen ze voor een oplossing.

4. De juiste keuze van kleuren en materialen bepalen

Smaak is verschillend en kan om de zoveel tijd veranderen. Vind je vandaag de kleur groen mooi, dan kan het maar zo zijn dat je volgend jaar toch liever de kleur oranje kiest. Kiezen voor een kleur is lastig en zeer smaakgevoelig. Kies je bijvoorbeeld voor een kunststof dakkapel, dan is het lastig of soms zelfs onmogelijk om deze van kleur te veranderen. Het is dan ook verstandig om bij dit soort producten en verbouwingen voor een neutrale kleur te kiezen. Dit is tijdloos en levert ook geen problemen op als je er in de toekomst voor kiest om jouw woning te verkopen. Kleuren en accenten kun je vervolgens aanbrengen met accessoires.

5. De juiste afwerking

Als de verbouwing bijna klaar is en de grote werkzaamheden zijn verricht, is het nog even volhouden om de boel te voltooien. Dit is vaak het lastigste stuk, omdat je op dit moment moe kan zijn van de verbouwing en het om kleine details gaat. Vaak hebben mensen dan ook de grootste moeite met de afwerking te voltooien, maar door het uit te stellen blijft de klus hoogstwaarschijnlijk liggen. Zorg er altijd voor dat de afwerking ook direct bij de verbouwing wordt meegenomen. Plan hiervoor zelf tijd in of laat het bouwbedrijf dit gelijk doen. Zo kun je met een tevreden gevoel terugkijken naar de afronding van de verbouwing.

Specialist vinden voor verbouwing?