• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

5 tips voor goedkope dakkapellen

Dakkapellen hebben veel voordelen voor jouw woning, zoals meer licht en extra ruimte op de zolderkamer. Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van de nieuwe dakkapel. Natuurlijk wil je een dakkapel kopen van hoge kwaliteit tegen de scherpste prijs. Maar waar moet je nu precies op letten voor een betaalbare dakkapel? We hebben hieronder enkele tips voor je op een rij gezet.

Tips om keuze te maken voor nieuwe dakkapel

Voordelige dakkapellen

  • Denk goed na welk materiaal je kiest. Een kunststof dakkapel heeft veel voordelen, maar is duurder dan bijvoorbeeld een houten dakkapel. Hout is op korte termijn voordelig en onderhoudsvrij kunststof scheelt op de langere termijn in de kosten. Je hoeft kunststof namelijk niet om de zoveel jaar te schilderen.
  • Ga eens na wat voor soort dakkapel het meest geschikt is voor jouw woning. Een traditionele dakkapel of een wat goedkopere prefab? Is maatwerk vereist of is een kant-en-klare constructie geschikt?
  • Hoe groot wordt de dakkapel? 3 meter breed, 4 meter breed, 5 meter breed of misschien wel 6 meter breed? En wat voor soort dakkapel wil je? Met een plat dak of een schuin dak? Check ook gelijk of er een dakkapel-vergunning nodig is. Zo'n bouwvergunning moet je namelijk op tijd aanvragen.
  • Wil je één dakkapel laten plaatsen of twee tegelijk? Of meer dakkapellen in samenwerking met de buren? Hoe meer, hoe voordeliger. Voordat je beslist over de dakkapel, is het dus verstandig om jouw ideeën met de buren te bespreken.
  • Vergelijk altijd de prijzen van verschillende vakmannen. Ga je zelf bedrijven opzoeken of wil je tijd besparen? Via Dakkapellen.com kom je met één aanvraag in contact met maximaal vijf betrouwbare specialisten. Jij krijgt van hen offertes die je vergelijkt met elkaar. Gratis en vrijblijvend. Zo vind je dus de laagste prijs.

Goedkoopste dakkapel?

Besparen door vergelijken experts en prijzen

Wij helpen je graag met het besparen op de kosten van een nieuwe dakkapel. Door gelijk gratis dakkapel-offertes op te vragen, ontvang jij prijsopgaven van specialisten in jouw eigen regio. En kun je de prijzen vergelijken met elkaar. Jij krijgt maximaal vijf offertes en kiest het bedrijf dat het best aan jouw wensen voldoet. Zo betaal je uiteindelijk nooit te veel en bespaar je ook nog eens tijd.

Verschillen in dakkapel-prijzen

Bij het besparen op jouw dakkapel speelt de keuze voor het materiaal een belangrijk rol. Een houten constructie is goedkoper dan bijvoorbeeld kunststof. Polyester dakkapellen en zinken dakkapellen zijn de duurste materialen. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de grootte van de dakconstructie en de hellingshoek. Per bouwbedrijf verschillen de kostprijzen ook. Daarom is vergelijken zeer voordelig.

Prefab dakkapellen zijn goedkoper

Kies je voor een prefab dakkapel? Dan wordt deze niet alleen binnen een dag geplaatst, maar ben je ook wat voordeliger uit. Een prefab dakkapel wordt van tevoren in de fabriek al geproduceerd en vervolgens met een hijskraan op jouw huis gezet. Je bespaart dus omdat er minder tijd nodig is om de constructie te plaatsen.

Hoe meer dakkapellen je laat plaatsen, hoe lager de prijs

Je bent voordeliger uit wanneer je meerdere dakkapellen tegelijkertijd laat plaatsen. Woon je in een rijtjeshuis of twee-onder-een-kapwoning? Dan kan het lonen om eens bij de buren te informeren of zij ook van plan zijn om een dakkapel te laten plaatsen. En mocht je van plan zijn om op korte termijn ook een tweede dakkapel te plaatsen, dan kan het voordeliger zijn om dat gelijkertijd te doen.

Vergelijk prijzen van experts in de regio