• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een dakkapel vergunning?

Een dakkapel is een flinke investering. Het is daarom fijn om van tevoren een indicatie te hebben van de totale kosten. Naast de kosten van de dakkapel heb je in bepaalde gevallen ook een bouwvergunning nodig. De prijs van deze omgevingsvergunning komt dan nog bovenop de kosten van de dakkapel.

Kosten vergunning dakkapel

De kosten van een omgevingsvergunning verschillen per gemeente. Iedere gemeente hanteert namelijk een zeker ‘bouwleges’, dat je aan de gemeente betaalt voor een bepaalde dienst (zoals de vergunning).

Gemiddeld ligt het bedrag van de bouwvergunning tussen de 150 en 600 euro. Raadpleeg de website van jouw gemeente voor de exacte prijs.

kosten vergunning

Geen onverwachtse verrassingen

Deze kosten komen nog bovenop de prijs van de dakkapel. De specialisten in ons netwerk helpen je graag bij de aanvraag van de vergunning. Als dat het geval is, wordt dit vermeld in de offerte. Zo kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

Specialist neemt je alles uit handen

Hoe lang duurt een vergunningaanvraag?

Het duurt ongeveer 14 weken voordat je de vergunning definitief ontvangt.

De gemeente laat binnen 8 weken weten of de aanvraag is goedgekeurd. Is de aanvraag onvolledig, dan kan een reactie langer dan 8 weken duren. Na goedkeuring van een aanvraag hebben omwonenden en belanghebbenden vervolgens 6 weken om bezwaar te maken. Pas na die 6 weken wordt de vergunning definitief verleend.

Eenvoudig en slim besparen

De prijs van een dakkapel kan ongemerkt redelijk oplopen. Gelukkig zijn er enkele manieren om toch nog wat te besparen op de kosten wanneer je offertes aanvraagt via Dakkapellen.com:

  • Alleen regionale specialisten vergelijken
  • Zelf de specialist en beste deal bepalen
  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • De specialist regelt de vergunning en bouwtekening

Nog meer service van het bouwbedrijf