• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Meppel

Dakkapellen in Meppel laten plaatsen

Ben je woonachtig in de regio Meppel en wil je graag een dakkapel laten plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij Dakkapellen.com. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, beschikken over veel expertise en ervaring. Ze begeleiden je gedurende het gehele bouwtraject: van de vergunning tot aan de afwerking van de dakkapel.

Vergunning kosten Meppel

De kosten van een vergunning verschillen per stad. In Meppel betaal je ± €240,- voor een vergunning van een dakkapel van €10.000,-

Regelgeving dakkapellen Meppel

Niet overal in Nederland gelden dezelfde richtlijnen voor een vergunning. Om te controleren of je een vergunning nodig hebt, vul je de vergunningscheck in op www.omgevingsloket.nl. Op diezelfde website kun je de omgevingsvergunning aanvragen. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, helpen je ook graag met de aanvraag van de vergunning.

Vergunningvrij bouwen

Het is niet altijd nodig om een vergunning aan te vragen. Om vergunningvrij te mogen bouwen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  1. Dakkapel heeft plat dak;
  2. Dakkapel wordt geplaatst op achterzijde of zijkant (mag alleen niet op openbare ruimte gericht zijn);
  3. Dakkapel is niet hoger dan 1.75 meter;
  4. Bovenkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter onder hoogste punt van het schuine dak;
  5. Onderkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter, maar minder dan 1 meter boven het laagste punt van schuin dak;
  6. Tussen de dakkapel en de zijkant van het dak moet minimaal 0.50 meter ruimte zitten;
  7. Dakkapel mag niet op een tijdelijke woning worden geplaatst.

De bovenstaande voorwaarden gelden voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van een woning. Een dakkapel aan de voorzijde van een woning kan in enkele gevallen ook vergunningvrij; er moet dan aan alle bovenstaande voorwaarden worden voldaan (behalve 2 en 7).

Gratis dakkapel-offertes aanvragen

Wil je een dakkapel laten plaatsen op je woning in Meppel? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in en kom in contact met geschikte aannemers. Op basis van jouw aanvraag word je gekoppeld aan maximaal vijf specialisten die in de regio Meppel actief zijn. Deze specialisten nemen contact met je op en vervolgens bepaal je zelf met welk bedrijf je in zee gaat.

Snel 5 gratis dakkapel offertes in Meppel