• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Roden

Dakkapel op maat in Roden

Kom je uit Roden en ben je op zoek naar een dakkapel specialist? Op Dakkapellen.com vind je niet alleen veel informatie over het kopen van een dakkapel, maar je vergelijkt hier ook de beste specialisten met elkaar. Vraag direct gratis en vrijblijvend offertes aan door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen.

Advies op maat

De specialisten die bij ons zijn aangesloten, zijn verspreid over heel Nederland. Ook in de regio Roden zijn er aannemers actief. De specialisten begeleiden je gedurende het hele bouwtraject: van de vergunningaanvraag tot aan de afwerking van de dakkapel.

Richtlijnen voor vergunning Roden

Niet overal in Nederland gelden dezelfde richtlijnen voor een vergunning. Om te controleren of je een vergunning nodig hebt, vul je de vergunningscheck in op www.omgevingsloket.nl. Op diezelfde website kun je de omgevingsvergunning aanvragen. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, helpen je ook graag met de aanvraag van de vergunning.

Vergunning kosten Roden

De kosten van een vergunning verschillen per stad. In Roden betaal je ± €225,- voor een vergunning van een dakkapel van €10.000,-

Vergunningvrij bouwen

In bepaalde gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Om vergunningvrij een dakkapel te mogen bouwen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  1. Dakkapel heeft plat dak;
  2. Dakkapel wordt geplaatst op achterzijde of zijkant (mag alleen niet op openbare ruimte gericht zijn);
  3. Dakkapel is niet hoger dan 1.75 meter;
  4. Bovenkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter onder hoogste punt van het schuine dak;
  5. Onderkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter, maar minder dan 1 meter boven het laagste punt van schuin dak;
  6. Tussen de dakkapel en de zijkant van het dak moet minimaal 0.50 meter ruimte zitten;
  7. Dakkapel mag niet op een tijdelijke woning worden geplaatst.

De bovenstaande voorwaarden gelden voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van een woning. Een dakkapel aan de voorzijde van een woning kan in enkele gevallen ook vergunningvrij; er moet dan aan alle bovenstaande voorwaarden worden voldaan (behalve 2 en 7).

Gratis dakkapel-offertes aanvragen

Wil je een dakkapel laten plaatsen op je woning in Roden? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in en kom in contact met geschikte aannemers. Op basis van jouw aanvraag word je gekoppeld aan maximaal vijf specialisten die in de regio Roden actief zijn. Deze specialisten nemen contact met je op en vervolgens bepaal je zelf met welk bedrijf je in zee gaat.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Roden