• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Zuidlaren

Dakkapellen laten plaatsen in Zuidlaren

Wil je een dakkapel laten plaatsen op je woning? Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte. Daarnaast stijgt ook de waarde van je huis in veel gevallen. Ben je woonachtig in Zuidlaren en wil je een dakkapel kopen, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan voor een dakkapel. Je vergelijkt verschillende specialisten die actief zijn in de regio Zuidlaren en kiest de specialist die het beste bij je past.

Richtlijnen voor vergunning Zuidlaren

In Zuidlaren gelden specifieke richtlijnen voor een vergunning. Om te controleren of je een vergunning voor een dakkapel nodig hebt, vul je de vergunningscheck in op www.omgevingsloket.nl. Daar kun je ook de omgevingsvergunning aanvragen. Maar de specialisten die bij ons zijn aangesloten, helpen je ook graag met de vergunningaanvraag.

Vergunning kosten Zuidlaren

De kosten van een vergunning verschillen per stad. In Zuidlaren betaal je ± €330,- voor een vergunning van een dakkapel van €10.000,-

Vergunningvrij bouwen

In bepaalde gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Om vergunningvrij een dakkapel te mogen bouwen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  1. Dakkapel heeft plat dak;
  2. Dakkapel wordt geplaatst op achterzijde of zijkant (mag alleen niet op openbare ruimte gericht zijn);
  3. Dakkapel is niet hoger dan 1.75 meter;
  4. Bovenkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter onder hoogste punt van het schuine dak;
  5. Onderkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter, maar minder dan 1 meter boven het laagste punt van schuin dak;
  6. Tussen de dakkapel en de zijkant van het dak moet minimaal 0.50 meter ruimte zitten;
  7. Dakkapel mag niet op een tijdelijke woning worden geplaatst.

De bovenstaande voorwaarden gelden voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van een woning. Een dakkapel aan de voorzijde van een woning kan in enkele gevallen ook vergunningvrij; er moet dan aan alle bovenstaande voorwaarden worden voldaan (behalve 2 en 7).

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wil je een dakkapel laten plaatsen op je woning in Zuidlaren? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in. Maximaal vijf geschikte specialisten die in de regio Zuidlaren actief zijn, nemen dan contact met je op. Je bepaalt zelf met welk bedrijf je uiteindelijk in zee gaat.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Zuidlaren