• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Lelystad

Informatie over Lelystad

Ben je woonachtig in Lelystad en wil je meer ruimte creëren met behulp van een dakkapel? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende aannemers. De aannemers die bij ons zijn aangesloten, voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen en beschikken over de nodige ervaring.

Lelystad heeft veel nieuwbouw. Op nieuwbouwwoningen worden vaak kunststof of polyester dakkapellen geplaatst. Deze dakkapellen zijn onderhoudsvrij en gaan lang mee.

Vergunning dakkapel in Lelystad

Om te controleren of je een vergunning nodig hebt voor de dakkapel, vul je de vergunningscheck in op www.omgevingsloket.nl. Als je een vergunning nodig hebt, moet je rekening houden met extra kosten voor deze omgevingsverguning. In Lelystad betaal je ± €233,- voor een bouwvergunning van €10.000,-.

Vergunningvrij bouwen in Lelystad

In bepaalde gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Om vergunningvrij een dakkapel te mogen bouwen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  1. Dakkapel heeft plat dak;
  2. Dakkapel wordt geplaatst op achterzijde of zijkant (mag alleen niet op openbare ruimte gericht zijn);
  3. Dakkapel is niet hoger dan 1.75 meter;
  4. Bovenkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter onder hoogste punt van het schuine dak;
  5. Onderkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter, maar minder dan 1 meter boven het laagste punt van schuin dak;
  6. Tussen de dakkapel en de zijkant van het dak moet minimaal 0.50 meter ruimte zitten;
  7. Dakkapel mag niet op een tijdelijke woning worden geplaatst.

De bovenstaande voorwaarden gelden voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van een woning. Een dakkapel aan de voorzijde van een woning kan in enkele gevallen ook vergunningvrij; er moet dan aan alle bovenstaande voorwaarden worden voldaan (behalve 2 en 7).

Vergelijk aannemers in Lelystad

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan door het onderstaande formulier in te vullen. Je wordt op basis van jouw aanvraag gekoppeld aan maximaal vijf geschikte aannemers die in de regio Lelystad actief zijn. Zij nemen contact met je op, waarna je zelf bepaalt welke aannemer de opdracht gaat uitvoeren.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Lelystad