• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Bergum

Dakkapellen in de omgeving van Bergum

Ben je op zoek naar een dakkapellen specialist in de regio Bergum? Dan ben je bij Dakkapellen.com aan het juiste adres. Wij vinden voor jou namelijk eenvoudig en snel de meest geschikte bedrijven om een dakkapel op je woning te laten plaatsen.

Richtlijnen en kosten vergunning Bergum

Iedere gemeente in Nederland hanteert eigen richtlijnen voor een dakkapel. Op www.omgevingsloket.nl vul je een vergunningscheck in. Zo kom je erachter of je een omgevingsvergunning nodig hebt voor de bouw van een dakkapel. Als dit het geval is, komen er extra kosten bij de vergunningaanvraag kijken. In Bergum betaal je ± €250,- voor een bouwvergunning van €10.000,-

De beste dakkapellen zetter in de buurt van Bergum

Natuurlijk wilt u als u een dakkapel gaat laten plaatsen, wel een dakkapel voor de beste prijs. Op onze site vindt u binnen enkele secondes alle bedrijven in de buurt van Bergum die een dakkapel zouden kunnen plaatsen. Het enige wat u dan hoeft te doen is - geheel gratis - een offerteaanvraag doen, waarna wij u in contact brengen met de vijf bedrijven die het beste passen bij uw aanvraag. Zij kunnen u ieder een eigen offerte toesturen. Zo heeft u snel een goed inzicht in de kosten en kunt u zo goedkoop mogelijk een dakkapel laten plaatsen.

Doe een offerteaanvraag op onze site

Bij ons vindt u geen mooi ingerichte showroom waar u alle verschillende mogelijkheden kunt bekijken. Wij bieden u “slechts” een site waar u gemakkelijk in contact kunt komen met bedrijven en vervolgens gratis offertes op kunt vragen. Natuurlijk kunt u bij deze bedrijven wel altijd informatie inwinnen over bijvoorbeeld de keuze tussen hout, kunststof of polyester dakkapellen. Doe dus nu een offerteaanvraag en kom in contact met de vijf beste bedrijven uit de omgeving van Bergum!

Vergunningvrij bouwen

Het is niet altijd nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen. Je mag vergunningvrij bouwen als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

  1. Dakkapel heeft plat dak;
  2. Dakkapel wordt geplaatst op achterzijde of zijkant (mag alleen niet op openbare ruimte gericht zijn);
  3. Dakkapel is niet hoger dan 1.75 meter;
  4. Bovenkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter onder hoogste punt van het schuine dak;
  5. Onderkant dakkapel ligt meer dan 0.50 meter, maar minder dan 1 meter boven het laagste punt van schuin dak;
  6. Tussen de dakkapel en de zijkant van het dak moet minimaal 0.50 meter ruimte zitten;
  7. Dakkapel mag niet op een tijdelijke woning worden geplaatst.

De bovenstaande voorwaarden gelden voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van een woning. Een dakkapel aan de voorzijde van een woning kan in enkele gevallen ook vergunningvrij; er moet dan aan alle bovenstaande voorwaarden worden voldaan (behalve 2 en 7).

Vraag gratis offertes aan

Op Dakkapellen.com vind je alle informatie met betrekking tot het kopen en plaatsen van dakkapellen. Wil je een dakkapel kopen? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in en ontvang maximaal vijf offertes. Je bepaalt zelf welke offerte het beste bij je past en met welk bedrijf je in zee gaat.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Bergum