• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Dokkum

Dakkapel laten plaatsen in Dokkum

Dokkum is gelegen in het meest noordelijke gedeelte van Friesland. Deze Friese stad is niet gelegen in een dik bebouwd gebied, waardoor er ook niet heel veel aannemers in de omgeving zijn gevestigd. Toch zijn er bij Dakkapellen.com diverse bedrijven aangesloten die een dakkapel voor je kunnen plaatsen. Omdat wij beschikken over een ruim netwerk kunnen wij aan je wensen voor een dakkapel voldoen.

Aannemer dakkapel in Dokkum

Wanneer je een dakkapel wilt kopen in Dokkum is het verstandig om een aannemer in de arm te nemen. De aannemers die bij ons zijn aangesloten zijn niet alleen ervaren, maar ook deskundig op het gebied van vergunningen en bouwtekeningen. De specialisten van Dakkapellen.com nemen je indien gewenst ook de vergunningaanvraag uit handen.

Regelgeving en prijzen vergunning Dokkum

De regelgeving voor het bouwen van een dakkapel verschilt per gemeente. Op www.omgevingsloket.nl is het mogelijk om te checken of je een vergunning nodig hebt. Wanneer dit het geval is, zijn er extra kosten aan de bouwvergunning verbonden. In Dokkum betaal je ± €260,- voor een bouwvergunning van €10.000,-

Bouwen zonder vergunning

In sommige gevallen is het mogelijk om zonder vergunning een dakkapel te plaatsen. Dit kan als je aan de onderstaande eisen voldoet:

  1. De dakkapel heeft een plat dak;
  2. De dakkapel wordt op de achterkant of zijkant geplaatst (alleen niet op openbare ruimte gericht);
  3. Dakkapel is maximaal 1.75 meter hoog;
  4. Bovenzijde dakkapel ligt meer dan 0.50 meter onder het hoogste punt van het schuine dak;
  5. Onderzijde dakkapel ligt tussen de 0,50 en 1 meter boven het laagste punt van het schuine dak;
  6. Tussen de dakkapel en de zijkant van het dak zit minimaal 0.50 meter ruimte;
  7. Dakkapel mag niet op een tijdelijke woning worden geplaatst.

Deze eisen gelden voor een dakkapel aan de achterzijde of zijkant van een huis. Een dakkapel aan de voorkant van een woning kan soms ook zonder vergunning worden geplaatst; er moet dan aan alle voorwaarden worden voldaan (behalve nummer 2 en 7).

Vraag gratis dakkapel-offertes aan

Vul het onderstaande formulier in om diverse dakkapel-offertes aan te vragen. Je vergelijkt de offertes van verschillende specialisten en bepaalt welk bedrijf het beste bij je past.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Dokkum