• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Wageningen

Dakkapel laten plaatsen in Wageningen

Heeft u al eens nagedacht over het plaatsen van een dakkapel op uw woning in de regio Wageningen? Met het plaatsen van een dakkapel creëert u meer ruimte en lichtinval, waardoor de waarde van uw woning ook aanzienlijk omhoog zal gaan. In feite is het dus een win-win situatie. Door de verschillende opties met betrekking tot de materialen als kunststof, polyester en hout kunt u uw dakkapel helemaal naar uw eigen smaak aanpassen. Vindt u dit te veel werk? Ook het plaatsen van prefab dakkapellen behoort tot de mogelijkheden. Let echter wel op dat u zich houdt aan de voorschriften die de gemeente Wageningen stelt met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel. In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig, dit is vooral het geval bij plaatsingen aan de voorzijde van uw woning.

Vergunningsvrij bouwen van een dakkapel in Wageningen

Voor het vergunningsvrij bouwen in Wageningen moet u zich aan de volgende punten houden:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

In andere gevallen heeft u dus een omgevingsvergunning nodig. Bovenstaande punten kunnen altijd veranderen. Vraag daarom altijd na bij de gemeente Wageningen of u een omgevingsvergunning nodig heeft. In sommige gevallen zijn er extra regels en uitzonderingen, ook voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van uw woning.

Vraag gratis en vrijblijvend 5 verschillende offertes aan

Heeft u besloten een dakkapel te laten bouwen? Het is veel werk om zelf verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarom kunt u bij dakkapellen.com nu geheel gratis 5 verschillende offertes aanvragen van specialisten uit uw eigen regio. U zit nergens aan vast, maar kunt de aanbieders in de omgeving van Wageningen gemakkelijk vergelijken op materialen, de prijs en de verschillende opties.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Wageningen