• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Wijchen

Dakkapel in Wijchen

Woont u in de gemeente Wijchen en wilt u meer ruimte in uw woning? Denk dan eens na over de plaatsing van een dakkapel. U krijgt niet alleen meer ruimte, ook de lichtinval wordt verbeterd. Een ander belangrijk punt is de woningwaarde. Door de plaatsing van een dakkapel zal deze aanzienlijk verhogen, wat toch mooi meegenomen is in deze tijd van de moeilijke huizenmarkt. Een dakkapel kan gemaakt worden van materialen als hout, polyester of kunststof en kan uit verschillende vormen bestaan. Dit kunt u natuurlijk helemaal naar uw eigen wensen afstemmen. Let echter wel op de regels van de gemeente Wijchen. Voor de bouw van een dakkapel kan het mogelijk zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. In andere gevallen kunnen dakkapellen juist vergunningsvrij gebouwd worden.

Vergunningsvrij bouwen in Wijchen

Een dakkapel plaatsen in Wijchen kan zonder vergunning als de dakkapel aan de volgende punten voldoet:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

In Wijchen bestaan er kleine uitzonderingen op de regels. Neem hiervoor contact op met de gemeente. Soms kunt u ook vergunningsvrij bouwen aan de voorzijde van uw woning. Voldoet de dakkapel toch niet aan de bovenstaande punten? In dat geval heeft u een omgevingsvergunning nodig. De gemeente zal hiervoor kosten in rekening brengen.

5 gratis offertes via Dakkapellen.com

Het uitzoeken van de juiste specialisten voor de plaatsing van een dakkapel in Wijchen kan een tijdrovende klus zijn. Dakkapellen.com neemt u deze zorg uit handen. Vraag direct via onze website 5 offertes aan van specialisten uit uw eigen regio. U ontvangt deze 5 offertes geheel gratis en u zit nergens aan vast. Zo kunt u de verschillende opties gemakkelijk vergelijken en een goede keuze maken voor de plaatsing van uw dakkapel.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Wijchen