• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Zaltbommel

Dakkapel laten plaatsen in Zaltbommel

Woont u in Zaltbommel en wilt u een dakkapel op uw woning plaatsen? Het beschermd stadsgezicht en de vele rijksmonumenten kunnen dan roet in het eten gooien. Navraag bij de gemeente Zaltbommel maakt duidelijk of en op welke manier u een dakkapel kunt plaatsen. In andere delen van Zaltbommel is het wel heel goed mogelijk om een dakkapel te plaatsen zonder vergunning. Alhoewel de vormgeving dankzij materialen als kunststof, polyester en hout naar ieders wens aangepast kan worden, moet u dus zeker even navraag doen bij de gemeente Zaltbommel over de regels omtrent dakkapellen.

Dakkapel zonder vergunning in Zaltbommel

Of u een vergunning nodig heeft voor de bouw van een dakkapel in Zaltbommel hangt af van verschillende punten. Als de te realiseren dakkapel aan de volgende eisen voldoet dan mag u deze bouwen zonder een omgevingsvergunning aan te vragen:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant. [omgevingsloket]
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • In Zaltbommel zijn veel woningen aangewezen als monument. Ook grote delen van het beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Zaltbommel is door het beschermd stadsgezicht een vreemde eend in de bijt. Uitzonderingsregels zijn dan ook vaak van toepassing. Woont u in Zaltbommel en wilt u een dakkapel plaatsen? Neem voor de zekerheid contact op met de gemeente onder welke regels uw woning valt. In Zaltbommel heeft u een grote kans dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. In dat geval zijn er kosten aan verbonden.

Bespaar tijd en moeite met 5 gratis offertes

Het uitzoeken van mogelijke vergunningen voor de bouw van een dakkapel zal veel tijd en moeite kosten. Om nog meer tijd en moeite te besparen kunt u als bewoner van Zaltbommel direct 5 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio aanvragen via Dakkapellen.com. Zo kunt u op uw gemak de mogelijkheden qua vormgeving en de prijzen met elkaar vergelijken.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Zaltbommel