• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Winschoten

Dakkapel laten plaatsen in Winschoten

Het zijn moeilijke tijden op de huizenmarkt in Oost-Groningen, dit is in Winschoten niet anders. Vele huizen staan te koop en deze bewoners doen er alles aan om hun huis kwijt te raken tegen een goede prijs. De plaatsing van een dakkapel op uw woning in Winschoten kan u hier goed bij helpen. Een dakkapel geeft uw woning een andere uitstraling. De waarde wordt verhoogd en u krijgt meer ruimte en lichtinval in uw huis. Hierdoor wordt uw huis uniek in de omgeving. De opties voor de plaatsing van een dakkapel in Winschoten zijn de laatste jaren steeds groter worden. Materialen als hout, polyester en kunststof worden veel gebruikt en ook zijn er verschillende opties mogelijk voor de vormgeving. Voordat u gaat bouwen moet u wel even een check bij de gemeente laten doen. In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig voor de bouw van een dakkapel.

Wanneer vergunningsvrij dakkapel plaatsen?

Onder de volgende regels mag de dakkapel in Winschoten zonder vergunning geplaatst worden.

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Voldoet uw te plaatsen dakkapel niet aan de bovenstaande eisen? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente Oldambt. Aan het aanvragen van een dergelijke vergunning zijn kosten verbonden. Vraag de regels altijd even na. Vaak zijn er uitzonderingsregels waardoor u in sommige gevallen ook aan de voorzijde van uw woning een dakkapel mag plaatsen zonder omgevingsvergunning.

5 gratis offertes in Winschoten

Dakkapellen.com maakt het u gemakkelijk. Vraag via onze website direct 5 offertes aan. U ontvangt geheel gratis en vrijblijvend 5 verschillende offertes van specialisten uit de regio Winschoten. Zo kunt u direct beginnen met vergelijken qua prijs, materialen en opties.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Winschoten