• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Kunststof dakkapel

Op zoek naar een dakkapel die lang meegaat en onderhoudsvrij is? Kies dan voor een kunststof dakkapel. De kosten liggen weliswaar wat hoger dan van een met hout afgewerkte dakkapel, maar zijn snel terugverdiend: je bent namelijk geen geld kwijt aan schilderwerk of onderhoud én bespaart op de energiekosten.

2 soorten kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is te koop in alle modellen, afmetingen en kleuren. Maar qua constructie zijn er 2 mogelijkheden voor een onderhoudsvrije dakkapel:

 • Meest gebruikt en goedkoopst: Regulier gebouwd en afgewerkt met kunststof kozijnen, zijwangen en boeidelen
 • Naadloos gegoten als 1 geheel, alleen mogelijk met polyester dakkapellen

Voordelen kunststof

 • Onderhoudsarm
 • Optimale geluids- en warmte-isolatie
 • Zeer lange levensduur
 • Kleur is weerbestendig
 • Houtnerf-look is mogelijk

Nadelen kunststof

 • Hogere prijs, maar dankzij duurzaamheid verdien je dit snel terug
 • Iets matter vergeleken met hoogglans afgeschilderd hout
 • Lastiger te herstellen bij schade (bijvoorbeeld storm)

Kosten en richtprijzen kunststof dakkapel

Wat kost een kunststof dakkapel? De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals breedte, soort kozijnen en gekozen opties. Benieuwd wat jouw ideale dakkapel gaat kosten? Vraag een vrijblijvende dakkapel offerte aan en vergelijk kunststof dakkapel-specialisten.

Kunststof dakkapel: onderhoudsvrij en duurzaam

Twee van de belangrijkste voordelen van een kunststof dakkapel zijn een zeer beperkt onderhoud en een goede isolatie. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om de dakkapel als nieuw te laten ogen. Volgens de huidige norm moet de RC-waarde (warmteweerstand) van een kunststof dakkapel minimaal 2,5 zijn. Deze hoge isolatiewaarde zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening. Een kunststof dakkapel kent een lange levensduur en is ook daarom een zeer goede investering voor je huis.

Tip: weten of je een vergunning nodig hebt? Lees meer informatie over vergunningen voor dakkapellen.

Dakkapel van kunststof met houtlook

Houtlook verbinding dakkapelKunststof dakkapel die eruitziet als hout? Dat is geen probleem voor de experts binnen ons netwerk. De kunststof kozijnen en boeidelen zijn tegenwoordig namelijk leverbaar met houtnerfstructuur en een rechte houtverbinding (ook wel houtlook dakkapel genoemd). Het verschil is met het blote oog niet of nauwelijks te zien.

Kunststof van Trespa of Keralit

Trespa kunststof dakkapellenEr bestaan veel verschillende merken kunststof kozijnen, maar voor het plaatmateriaal (denk aan zijwangen of boeidelen) wordt doorgaans alleen maar Trespa of Keralit gebruikt. Bekijk en voel daarom ook stalen (proefmonsters) van ieder materiaal. De bij ons aangesloten specialisten hebben ze altijd bij zich of beschikbaar in de showroom.

Gratis offertes van kunststof dakkapel experts

Gaat jouw voorkeur uit naar een kunststof dakkapel? Vergelijk dan online dakkapel-offertes en vind eenvoudig de beste deal. Kort na het indienen van de aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes, geheel vrijblijvend en kosteloos. Je ziet ook direct van welke bedrijven deze afkomstig zijn.

Tip: het is verstandig om ook een afspraak te maken. Je leert het bedrijf namelijk beter kennen. Ook kunnen ze de situatie en het dak bekijken. Voor een zo compleet mogelijk kostenplaatje

Kunststof dakkapel voor de laagste prijs?