• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Amsterdam

Dakkapel laten plaatsen in Amsterdam

In Amsterdam worden er regelmatig nieuwe dakkapellen geplaatst. De wijken Tuindorp en Zeeburg zijn hier enkele voorbeelden van. Je tovert met een dakkapel een donkere zolderkamer eenvoudig om tot een lichte en leefbare ruimte.

De specialisten die bij Dakkapellen.com zijn aangesloten, kunnen je van advies voorzien met betrekking tot jouw gewenste dakkapel. Welk materiaal wil je gebruiken en hoe groot moet de dakkapel worden? Ook kan de specialist helpen bij het aanvragen van de bouwvergunning.

Richtlijnen dakkapel vergunning

In bepaalde gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel. De dakkapel moet aan bepaalde eisen voldoen om goedgekeurd te worden door de gemeente.

Een vergunning is echter niet altijd noodzakelijk. Soms kun je zonder vergunning een dakkapel plaatsen, maar dan moet je wel aan alle onderstaande eisen voldoen:

  1. De dakkapel heeft een plat dak;
  2. De dakkapel wordt op de achterkant of zijkant geplaatst (alleen niet op openbare ruimte gericht);
  3. Dakkapel is maximaal 1.75 meter hoog;
  4. Bovenzijde dakkapel ligt meer dan 0.50 meter onder het hoogste punt van het schuine dak;
  5. Onderzijde dakkapel ligt tussen de 0,50 en 1 meter boven het laagste punt van het schuine dak;
  6. Tussen de dakkapel en de zijkant van het dak zit minimaal 0.50 meter ruimte;
  7. Dakkapel mag niet op een tijdelijke woning worden geplaatst.

Dakkapel vergunning Amsterdam

De specialisten die bij ons zijn aangesloten, kunnen je helpen met de aanvraag van de bouwvergunning. Maar wij hebben ook alle benodigde informatie voor je op een rij gezet, zodat je weet wat er allemaal bij de aankoop van een dakkapel komt kijken.

Dakkapel vergunning kosten

Wanneer je een vergunning nodig hebt, zijn hier extra kosten aan verbonden. De kosten van een vergunning verschillen per stad. In Amsterdam betaal je ± €296,- voor een bouwvergunning van €10.000,-.

Dakkapel offertes Amsterdam aanvragen

Een dakkapel in Amsterdam kan voor veel extra ruimte zorgen. Vul het onderstaande aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende aannemers. Op basis van jouw aanvraag word je namelijk gekoppeld aan maximaal vijf geschikt specialisten die actief zijn in de regio Amsterdam. Zij nemen contact met je op, waarna jij bepaalt met welke specialist je in zee gaat.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Amsterdam