• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Zaanstad

Dakkapel laten plaatsen in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad worden vandaag de dag steeds meer dakkapellen geplaatst. De huizenmarkt loopt nog steeds achter de feiten aan, waardoor uw woning er echt moet uitspringen om deze nog voor een goede prijs te kunnen verkopen. Een dakkapel helpt u hierbij. Echter wordt niet alleen de woningwaarde hoger, u profiteert er natuurlijk ook van als u helemaal niet wilt verhuizen. De plaatsing van een dakkapel van materiaal als polyester, kunststof of hout zal zorgen voor meer ruimte in uw woning. De lichtinval wordt tevens ook verbeterd. De vele opties met betrekking tot de vormgeving en materialen zorgen ervoor dat de dakkapel van uw keuze altijd gerealiseerd kan worden. Let echter wel op de regels van de gemeente Zaanstad. Het zou kunnen dat u een vergunning moet aanvragen.

Bouwen zonder vergunning in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad kan het gebeuren dat u zonder omgevingsvergunning een dakkapel kunt laten plaatsen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de dakkapel aan de volgende punten voldoen:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Bouwen zonder vergunning in ZaanstadNeem hiervoor altijd contact op met de gemeente Zaanstad. Uitzonderingen zijn altijd mogelijk, waardoor u soms wel ineens een vergunning nodig blijkt te hebben, terwijl in andere gevallen u ineens aan de voorzijde een dakkapel mag plaatsen zonder omgevingsvergunning. Heeft u toch een omgevingsvergunning nodig? Dan zal de gemeente hiervoor kosten in rekening brengen.

Gratis offertes uit de regio Zaanstad

Via Dakkapellen.com kunt u gratis en geheel vrijblijvend 5 verschillende offertes aanvragen bij specialisten uit uw eigen omgeving. Zo kunt u op uw gemak de verschillende offertes met elkaar vergelijken. Welke specialist past het beste bij uw wensen voor de plaatsing van een dakkapel? Vraag snel de gratis offertes aan.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Zaanstad