• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Zonnepanelen op dakkapel

Door zonnepanelen op je dakkapel te plaatsen, wek je op een milieuvriendelijke en duurzame manier energie op. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Deze opgewekte elektriciteit kun je gebruiken om je gehele woning van energie te voorzien.

Voordelen zonnepanelen op dakkapel

  • Milieuvriendelijk
  • Wekt ook energie op bij bewolkt weer
  • Besparen op energiekosten
  • Vaak goede hellingshoek dak van dakkapel
  • Terugverdientijd zonnepanelen is gemiddeld 10 jaar

Dakkapel met zonnepanelen laten plaatsen?

Type dak

Het plaatsen van zonnepanelen is het meest gunstig op een dak met een hellingshoek van 35 graden. In Nederland heb je dan de beste lichtinval van de zon op de zonnepanelen. De zonnepanelen hebben de meest ideale ligging wanneer ze op het zuidwesten zijn gericht. Zonnepanelen kunnen ook geplaatst worden op een dakkapel met een plat dak. Door te kiezen voor kantelbare zonnepanelen bepaal je zelf de hellingshoek.

Draagconstructie zonnepanelen

Een zonnepaneel weegt gemiddeld 10 tot 25 kilo per vierkante meter. Het dak moet niet alleen dit gewicht kunnen dragen, maar ook het gewicht van de dakdekkers. Op platte daken worden de zonnepanelen schuin gemonteerd. Deze panelen worden vastgezet met constructiemateriaal of ballast. Als jouw dak het gewicht van de zonnepanelen niet kan dragen, is het verstandig om met de aannemer te bekijken wat de mogelijkheden voor de constructie zijn.

Elektrische installatie

Zonnepanelen creëren gelijkstroom, maar wij kunnen alleen wisselstroom gebruiken. Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom.Een omvormer met een capaciteit boven de 600 Watt heeft een eigen groep in de meterkast nodig. Laat je op dit gebied adviseren door een zonnepanelen specialist.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Het is wel aan te raden om de zonnepanelen jaarlijks te controleren op vuil of beschadigingen. Door hier een specialist voor in te schakelen, voorkom je ongelukken. Het is ook belangrijk dat de aansluitdoos, bekabeling en omvormer goed bereikbaar zijn voor onderhoudswerkzaamheden.

Vraag gratis offertes aan

Welk type zonnepaneel geschikt is voor jouw dakkapel hangt van verschillende factoren af, waaronder het energieverbruik en de oppervlakte van het dak. Laat je goed adviseren door zonnepaneel specialisten, die je kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn. Door het aanvraagformulier in te vullen, kom je in contact met geschikte specialisten voor jouw opdracht. Je ontvangt meerdere offertes, die je met elkaar kunt vergelijken. Je bepaalt vervolgens zelf welk bedrijf het beste bij jou en jouw opdracht past.