• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel op lessenaarsdak

Een dakkapel kan op verschillende daken worden geplaatst. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een dakkapel op een lessenaarsdak te bouwen.

Wat is een lessenaarsdak?

Een lessenaarsdak is een dak met slechts één dakvlak, dat onder een bepaalde hellingshoek is geplaatst. Je kunt op een lessenaarsdak zowel een dakkapel met een plat dak als een dakkapel met een schuin dak plaatsen.

Dak met grote hellingshoek

Een lessenaarsdak met een grote hellingshoek is ideaal voor de plaatsing van een dakkapel. Een dakkapel past namelijk uitstekend op een heel schuin dak.

Dakkapel op lessenaarsdak plaatsen?

dakkapel lessenaarsdak

Uitgangspunten dakkapel op lessenaarsdak

  • Hellingshoek kleiner dan 30 graden: dakkapel is niet wenselijk
  • Hellingshoek 30 graden of groter: dakkapel is aanvaardbaar
  • Dakkapel moet op onderste deel van dakvlak liggen

Plek van dakkapel

Eén van de welstandscriteria bij een dakkapel op een lessenaarsdak is dat de dakkapel op het onderste deel van het dakvlak wordt geplaatst.

Kosten dakkapel op lessenaarsdak

De prijs van een dakkapel op een lessenaarsdak is afhankelijk van de afmetingen, de materiaalkeuze en de afwerking. We hebben wel enkele richtprijzen voor je op een rij gezet.

Ontvang tot wel 5 gratis offertes

Wil je een dakkapel op jouw lessenaarsdak laten plaatsen? Vul dan het aanvraagformulier in en kom in contact met geschikte bedrijven. Deze betrouwbare bedrijven nemen telefonisch of per mail contact met je op. Je legt daarna de offertes naast elkaar en bepaalt welke specialist de dakkapel gaat plaatsen. Deze manier van vergelijken kan je een besparing van 40% opleveren. Dat is slim vergelijken.