• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel op mansardedak

Ook op een mansardedak kan een dakkapel worden geplaatst. Een dakkapel op deze dakconstructie is ideaal vanwege de steile onderkant van het dak. Dankzij het steile dakvlak ontstaat er veel leefruimte na de plaatsing van een dakkapel.

Voordelen dakkapel op mansardedak

  • Veel extra ruimte
  • Veel extra lichtinval

Nadelen dakkapel op mansardedak

  • Niet op iedere plek op dak mogelijk
Dakkapel op franse kap plaatsen

Wat is een mansardedak?

Een mansardedak, ook wel een franse kap genoemd, is een variant op het normale puntdak. Dit dak heeft gebroken vlakken, die naar buiten geknikt zijn. Het onderste gedeelte van het dak is steiler dan het bovenste deel.

Soorten dakkapellen op franse kap

Het is mogelijk om verschillende soorten dakkapellen te plaatsen op een franse kap. Zowel een dakkapel met een plat dak als een dakkapel met een schuin dak kan gerealiseerd worden.

Locatie van dakkapel

Het is niet toegestaan om zomaar op iedere positie op een mansardedak een dakkapel te plaatsen. Je mag niet altijd boven de knik van het dak een dakkapel realiseren. Wil je weten of jij de dakkapel op jouw gewenste plek kan plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, kunnen je over alle voorwaarden adviseren.

Prijzen dakkapel op gebroken kap

De kosten van een dakkapel op een gebroken kap kunnen variëren. De prijs is afhankelijk van de afmetingen van de dakkapel, van de materiaalkeuze en de afwerking. We hebben een indicatie van de prijzen voor je op een rij gezet.

Tot wel 5 gratis offertes

Heeft jouw woning een mansardedak en wil je graag een dakkapel plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan en kom in contact met geschikte bedrijven. Deze bedrijven nemen telefonisch of per mail contact met je op, waarna je alle mogelijkheden met ze kunt bespreken. Je legt vervolgens de offertes naast elkaar en kiest voor de specialist die het beste bij je past. Dit vergelijken kan je een besparing opleveren van wel 40%.