• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Wijk bij Duurstede

Dakkapel laten plaatsen in Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is voor veel mensen uit binnen- en buitenland een populaire vakantiebestemming. De vele historische gebouwen, monumenten, kastelen en festivals trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers. De bewoners mogen zich dan ook gelukkig prijzen met zoveel bezienswaardigheden in de omgeving. Heeft u uitzicht op één van de vele bezienswaardigheden? Of heeft u ruimte tekort in uw huis? Denk dan eens na over de plaatsing van een dakkapel. U krijgt meer ruimte, een betere lichtinval en heeft een beter uitzicht. Ook belangrijk is de woningwaarde. Deze zal in deze moeilijke tijden juist stijgen door de plaatsing van een dakkapel in Wijk bij Duurstede. U heeft vele opties qua materialen. Denk maar aan polyester, hout en kunststof en vele opties qua vormgeving. Toch bent u wel aan regels gebonden. Soms heeft u een omgevingsvergunning nodig voor de bouw. Hoe zit dit precies?

Wanneer vergunningsvrij dakkapel plaatsen?

Vergunningsvrij dakkapel Wijk bij DuurstedeOnder de volgende regels mag de dakkapel in Wijk bij Duurstede zonder vergunning geplaatst worden:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant. [omgevingsloket]
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Voldoet uw te plaatsen dakkapel niet aan de bovenstaande eisen? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Aan het aanvragen van een dergelijke vergunning zijn kosten verbonden. Vraag de regels altijd even na. Vaak zijn er uitzonderingsregels waardoor u in sommige gevallen ook aan de voorzijde van uw woning een dakkapel mag plaatsen zonder omgevingsvergunning. Wijk bij Duurstede heeft een beschermd stadsgezicht en kent vele monumenten. De regels kunnen dus per geval aanzienlijk verschillen.

Vraag nu gratis offertes aan

Het uitzoeken van de juiste specialist voor de plaatsing van een dakkapel kan veel tijd kosten. Om u tijd en moeite te besparen kunt u bij dakkapellen.com gratis en vrijblijvend 5 verschillende offertes aanvragen. U krijgt vervolgens deze offertes aangeboden van specialisten uit uw eigen regio. Zo kunt u op uw gemak een keuze maken voor de dakkapellenspecialist van uw voorkeur.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Wijk bij Duurstede