• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Woudenberg

Dakkapel laten plaatsen in Woudenberg

Het Utrechtse Woudenberg is een uitstekende locatie om een dakkapel te plaatsen op uw woning. De woningwaarde zal hierdoor verhoogd worden, waardoor uw huis meer waard wordt dan dat van uw buren. Daarnaast heeft u er natuurlijk ook direct voordeel van, ook als u (nog) niet wilt verkopen. Door een dakkapel te plaatsen van materialen als hout, polyester en kunststof wordt uw woning in feite iets vergroot. Hierdoor krijgt u meer ruimte en wordt ook de lichtinval beter. Voordat u gaat bouwen moet u echter navragen bij uw gemeente aan welke eisen de dakkapel moet voldoen. Het kan namelijk zijn dat u een vergunning nodig heeft.

Dakkapel zonder vergunning

U kunt in Woudenberg een dakkapel zonder vergunning laten bouwen als deze voldoet aan de volgende punten:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Voldoet uw dakkapel niet aan de bovenstaande punten? Dan moet u in in Woudenberg bij de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen. Hier zijn kosten aan verbonden. Vraag echter altijd de regels na bij een gemeenteambtenaar. Vaak zijn er uitzonderingen waardoor het zou kunnen gebeuren dat u ook voor een dakkapel aan de voorzijde geen vergunning nodig heeft.

5 gratis offertes in Woudenberg

Dakkapel in WoudenbergHeeft u besloten om een dakkapel te laten plaatsen? Het kan veel werk zijn om zelf de verschillende specialisten uit uw omgeving op te speuren en hier offertes bij aan te vragen. Dakkapellen.com neemt dit u uit handen. Vraag direct via onze website geheel vrijblijvend 5 verschillende offertes aan. Deze zijn geheel gratis en zorgen ervoor dat u tijd over heeft om op uw gemak de verschillende offertes te vergelijken. Zo kunt u de best mogelijke keuze maken op het gebied van de prijs, de materialen en de vormgeving.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Woudenberg