• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Beïnvloedt een dakkapel mijn WOZ?

Waarde dakkapelHet plaatsen van een dakkapel beïnvloedt de WOZ-waarde (Waarde ontroerende zaken). Jouw huis wordt namelijk meer waard door de plaatsing van een dakkapel.

Waardevermeerdering woning

Door de waardestijging van jouw woning betaal je ook meer WOZ en belasting. Bij een eventuele verkoop is een hogere WOZ-waarde voordelig. Potentiële kopers hoeven namelijk minder eigen geld bij te leggen. Daarnaast kijken hypotheekverstrekkers ook naar de hoogte van de WOZ.

Hoe wordt de waarde van mijn woning bepaald?

De gemeenten in Nederland stellen jaarlijks op 1 januari de WOZ-waarde vast voor het volgende jaar. Iedere gemeente kijkt naar vergelijkbare huizen in jouw buurt en bepaalt op basis daarvan de WOZ-waarde. Hierdoor kan de WOZ voor jouw woning te laag of te hoog worden bepaald. Je kunt bezwaar aantekenen wanneer je het niet eens bent met de WOZ-waarde van jouw woning.

Invloed van de WOZ-waarde

De WOZ-waarde wordt steeds vaker door banken gebruikt als indicatie voor een onderpand van een hypotheek. Daarnaast wordt de WOZ-waarde gebruikt als grondslag voor de bepaling van het OZB (ontroerend zaken belasting), waterschapsheffing, inkomstenbelasting en erfbelasting. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen we je door naar de www.waarderingskamer.nl.

Klantenbeoordelingen