• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Dakkapel samen met de buren?

Een dakkapel is een uitbreiding van je eigen woning. Maar het is in een aantal situaties slimmer om deze investering in je woning samen met je buren aan te gaan. Het scheelt namelijk in de kosten wanneer je samen dakkapellen laat plaatsen. Daarnaast kun je gebruik maken van meer oppervlakte, omdat je tot vlak aan de erfgrens kan bouwen.

  • Voordelig in prijs
  • Meer oppervlakte

Voordelen dakkapelen plaatsen met de buren

Dakkapel plaatsen met de burenVaak ben je door richtlijnen van de overheid genoodzaakt om een kleinere dakkapel te nemen dan je wellicht voor ogen had. Wanneer je samen met de buren een dakkapel plaatst, profiteer je niet alleen van kostenvoordelen, maar ook van een grotere oppervlakte die bereikt kan worden bij de verbouwing. Dit heeft alles te maken met de erfgrens.

Halve meter breder

De buren kunnen geen juridisch bezwaar hebben op de verbouwing, aangezien zij betrokken zijn bij het plaatsen van de dakkapel. Door samen met je buren een dakkapel te plaatsen, kun je al snel een bredere constructie laten plaatsen (tenminste een halve meter breder). Check de dakkapel-prijzen voor verschillende afmetingen.

Vergunning voor een dakkapel

Voor het plaatsen van een dakkapel is in veel gevallen een vergunning nodig. Alleen wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan een dakkapel vergunningsvrij worden geplaatst. Lees meer over de dakkapel-vergunning.

Meer informatie

Voor alle opties en mogelijkheden adviseren we je om vrijblijvende offertes van dakkapel-specialisten aan te vragen. Het verschilt namelijk per situatie hoe hoog de totale bouwkosten zijn.

Vergelijk prijzen van experts in de regio

Klantenbeoordelingen