• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Hoe bereken je de hellingshoek?

De hellingshoek van een dak wordt uitgedrukt in graden. Het aantal graden bepaalt hoe steil het dak van een woning is. Ook het dak van een dakkapel wordt in graden uitgedrukt.

Berekenen van de hellingshoek

Om een dakkapel te kunnen plaatsen, is het nodig om te weten wat de hellingshoek van jouw dak is. Dit kun je zelf berekenen met behulp van een speciale hellingshoek-app voor je smartphone of tablet. Maar de specialisten in ons netwerk kunnen je ook helpen bij het berekenen van de dakhelling.

Wat kun je met de hellingshoek?

Met de berekende hellingshoek wordt er gekeken naar de hoeveelheid hout, kunststof en isolerende materialen die nodig zijn. Hoe vlakker het dak van een woning, hoe meer materiaal er nodig is voor de plaatsing van een dakkapel.

Wat kost een dakkapel?

De prijzen voor dakkapellen kunnen variëren. De prijs is afhankelijk van het model en het gekozen materiaal, maar ook de hellingshoek is van invloed op de prijs. Vraag gratis offertes aan voor een prijsindicatie. Jij ontvangt maximaal vijf offertes van regionale bedrijven. Je vergelijkt de prijsoffertes en kiest voor het bedrijf dat aan al jouw wensen voldoet.

Vergelijk prijzen van experts in de regio

Klantenbeoordelingen