• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Hoe financier ik een dakkapel?

dakkapel financierenEen dakkapel op je woning plaatsen, is een flinke investering. Het is mogelijk om de verbouwing te financieren met behulp van spaargeld, maar dit is voor de meeste mensen geen optie. Gelukkig zijn er nog andere manieren om toch een dakkapel te kopen. Denk hierbij aan het toevoegen van de dakkapel aan je hypotheek of afbetalen van jouw dakkapel in termijnen.

Financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop je de dakkapel kunt financieren:

  • spaargeld opnemen
  • persoonlijke lening afsluiten
  • onderhandse lening afsluiten
  • dakkapel meefinancieren in hypotheek
  • tweede hypotheek nemen
Financiering voor dakkapel checken?

Betalen in termijnen

Veel specialisten die bij ons zijn aangesloten, kunnen je helpen met de financiering van de dakkapel. Ze hebben bijvoorbeeld een betaalplan opgesteld voor dakkapellen en andere producten. Het is vaak mogelijk om een dakkapel te leasen en de dakkapel vervolgens in termijnen te betalen. Je kunt bijvoorbeeld een dakkapel per maand betalen, of in andere termijnen. Dit afbetalen in termijnen kan heel aantrekkelijk zijn, maar laat je altijd goed informeren voordat je voor een dakkapel op afbetaling kiest of geld gaat lenen.

Gesprek met financieel adviseur

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dakkapel te financieren. Wat de beste optie is voor jou, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Het is daarom altijd belangrijk om in gesprek te gaan met een financieel adviseur. Deze adviseur kan je alle mogelijkheden voorleggen en de voor- en nadelen per optie vertellen. De financieel adviseur kan je ook vertellen wat de invloed is van een dakkapel op je WOZ-waarde.

Dakkapel met subsidie?

In sommige gevallen is het mogelijk om bouwsubsidie aan te vragen wanneer je een dakkapel plaatst. Je maakt kans op een subsidie wanneer je jouw woning energiezuiniger maakt. Het goed isoleren van je dakkapel is hier een voorbeeld van. Het energiezuinig maken van je woning heeft nog meer voordelen. Je bespaart namelijk ook nog eens op de energiekosten. Wat de regels zijn voor het ontvangen van subsidie voor je dakkapel, verschilt per gemeente. Of je kans maakt op subsidie check je via de Energiesubsidiewijzer.

Ontvang gratis offertes

Wil je een dakkapel laten plaatsen en ben je benieuwd naar de financieringsmogelijkheden? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en kom in contact met geschikte bedrijven. Deze bedrijven kunnen je informeren over hun eigen betaalplan en de mogelijkheden.

Klantenbeoordelingen