• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Waddinxveen

Dakkapel laten plaatsen in Waddinxveen

In Waddinxveen worden tegenwoordig steeds meer dakkapellen geplaatst. Dat is ook niet zo vreemd. Door het plaatsen van een dakkapel krijgt u meer lichtinval in uw woning en ontstaat er meer ruimte. Uw huis wordt als het ware een stukje groter. Dit is niet alleen bevorderend voor het woongenot, maar uw woning zal ook in waarde stijgen, wat uiteraard goed is voor de verkoopwaarde van uw woning.

Verschillende opties bij een dakkapel

Ook in Waddinxveen heeft u verschillende opties voor het plaatsen van een dakkapel. Ruime keuze aan materialen als kunststof, hout, polyester en zink en verschillende vormen geven u veel opties met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel. U bent hier echter niet helemaal vrij in. In sommige gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig van de gemeente Waddinxveen, waar kosten aan zijn verbonden, terwijl u in andere gevallen juist vergunningsvrij mag bouwen.

Vergunningsvrij een dakkapel plaatsen in Waddinxveen

Kosten vergunning dakkapel in WaddinxveenU heeft geen omgevingsvergunning nodig als u de volgende punten in acht neemt:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimer, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Per gemeente zijn er uitzonderingen en dat is in Waddinxveen niet anders. Ook aan de voorzijde een dakkapel plaatsen kan in sommige gevallen vergunningsvrij. Vraag daarom altijd aan de gemeente wat de laatste stand van zaken is omtrent het plaatsen van een dakkapel.

5 gratis offertes in uw eigen regio

Bent u erachter of u een omgevingsvergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel in Waddinxveen? Dakkapellen.com maakt het u gemakkelijk. Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend 5 verschillende offertes aan van specialisten in dakkapellen uit uw eigen omgeving. Zo kunt u gemakkelijk de aanbieders met elkaar vergelijken op de prijs, materialen en de verschillende opties qua vormgeving.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Waddinxveen