• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Wassenaar

Dakkapel laten plaatsen in Wassenaar

Wassenaar staat bekend om de ruime woningen en de bosrijke omgeving. Het is dan ook de ideale plek om uw woning van een dakkapel te voorzien. Niet alleen vergroot u op deze manier de waarde van uw woning, maar krijgt u ook meer ruimte en licht in uw woning. Een dakkapel laten plaatsen hoeft absoluut niet veel te kosten. U kunt kiezen voor een prefab model, die gemakkelijk in een dag geplaatst kan worden, of voor exclusievere modellen waarbij u de keuze heeft uit verschillende materialen als polyester, kunststof of hout. Heeft u een keuze kunnen maken voor een dakkapel? Begin nog niet meteen met bouwen. Het is afhankelijk van de regels van de gemeente Wassenaar of u een vergunning nodig heeft voor de bouw.

Vergunningsvoorwaarden in Wassenaar

Per gemeente kunnen de regels iets verschillen, maar meestal worden de landelijke regels van het ministerie aangehouden. Zo ook voor het plaatsen van een dakkapel in Wassenaar. Als uw dakkapel aan de volgende punten voldoet heeft u geen omgevingsvergunning nodig voor de bouw.

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in uw eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • Woningen die zijn aangewezen als monument of zijn aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Vraag voor de zekerheid de regels nog even na bij de gemeente Wassenaar. Uitzonderingen kunnen gemaakt worden, ook voor bijvoorbeeld het vergunningsvrij bouwen van een dakkapel aan de voorzijde van uw woning. Heeft u toch een vergunning nodig? Reken dan op kosten.

Vrijblijvend 5 gratis offertes

Heeft u besloten een dakkapel te laten plaatsen? Dan is het begrijpelijk dan u meerdere offertes wilt aanvragen om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dakkapellen.com neemt dit voor u uit handen. Vraag gratis en geheel vrijblijvend 5 verschillende offertes aan van specialisten uit uw eigen regio. Zo kunt u een goede keuze maken op prijs en kwaliteit om uw woning te voorzien van een dakkapel in Wassenaar.

Vergelijk 5 gratis dakkapel offertes voor regio Wassenaar